BİLECİK / BOZÜYÜK - Saffet Şeker İlkokulu

Nis

Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik “Minik Eller, Büyük Hayaller” adlı etkinlikler düzenlenmiştir.Bozüyük Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerimiz okulumuzda ebru,makrome,hamur çiçek,sepet örgü ve taş boyama etkinliklerini öğrencilerimizle buluşturdu.

Mrt

25-31 Mart Kütüphane Haftası kapsamında kütüphanemiz etkin bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Mrt

Ecdadımızın; aziz milletimize vurulmak istenen prangayı kırarak bir destan yazdığı 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve tüm Çanakkale kahramanlarını rahmetle yâd ediyoruz.

Mrt

Kaan göklerde, gururu minik yüreklerde.

Türkiyemizin milli savaş uçağı Kaan'ın ilk uçuş deneyimini öğrencilerimizle birlikte heyecanla izledik.

Mrt

Okulumuz sınıf öğretmeni Serpil Sevin öncülüğünde gerçekleştirilen "Şiir Nefestir" adlı şiir dinletisi öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından beğeniyle izlendi.

Mrt

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri tarafında n 2. Sınıf öğrencilerimize trafik eğitimi verildi.

Mrt

En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerine VE VELİLERİNE Bilecik Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi  tarafından eğitim verilmiştir. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz

Mrt

Bilen kapsamında Bilecik Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından öğrencilerimize bilgilendirme semineri verilerek ambulans araçları tanıtıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında kültürel ögeler içeren etkinliklerin hazırlanması konulu milli kültür ögelerimizden orta oyununa ait Süt Kardeşler Tiyatrosu öğrencilerimiz tarafında beğeniyle izlendi.

Ock

Dönem sonu faaliyet etkinlikleri kapsamında okulumuzda tecrübe söyleşileri kapssamında emniyet müdürlüğü ve itfaiye müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ulusal basında da yer aldı.

Ock

SAFFET ŞEKER İLKOKULU

“DEDE KORKUT OKUMALARI “HİKAYE YAZMA

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KONUSU : İlkokul öğrencileri arasında Dede Korkut Hikayeleri’nden Hareketle Yeni Bir Hikaye    Yazma Yarışması

AMACI : “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

YARIŞMA KOŞULLARI

Her sınıftan bir eser yarışmaya katılacaktır.

1.       Dede Korkut Hikâyeleri’nden hareketle yeni bir hikâye yazılacaktır.(Dede Korkut Hikayeleri’ndeki karakter, yer, zaman ve olayların birkaçını kullanarak yeni bir hikaye yazabilirsiniz. )

2. Hikâye yazılırken sınıf düzeylerine göre belirlenen sayfa kadar hikâye yazılmış olmalı. Hikâyeler çizgisiz A4 kağıdına yazılmalı.

- 2. Sınıflar yarım A4 sayfası

- 3. Sınıflar bir A4 sayfası

- 4. sınıflar bir buçuk A4 sayfası

3.    Öğrencinin adı- soyadı eserin arkasına üstü bantlanarak sınıf öğretmeni tarafından yazılmalıdır.

4.       Hikâyeye görsel vs. eklenmeyecek, düz metin olacaktır.

5.       Her sınıf düzeyinden birinciler Okul komisyonu tarafından belirlenecektir.

6.       Son Başvuru Tarihi : 15 Ocak 2024 (Müracaat için Müdür Yrd. Arzu ŞAHİN)

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

PUAN DEĞERİ

Hikâyenin bütünlüğü

Hikâyedeki olayları oluş sırasına göre anlatma

Cümlelerin kurallı ve anlamlı olması

Kâğıdın kullanım şekli, estetik, bütünlük

Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretlerinin Doğru Kullanılması

Hikayenin Olay Örgüsünün Konuya Uygun Olması

Hikayenin Özgün Olması ve Yetişkin Desteğinin Olmaması

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının  okullarda temizlik ve hijyen standardına yönelik yürüttüğü 'Okulum Temiz' programı kapsamında yapılan incelemeler neticesinde okulumuz hijyen standartlarına ve temizlik bilincine uygunluğu ile "Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazanmıştır.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Lezzetli Meyveler kitabı çeşitli etkileşimli okuma teknikleriyle okunup, drama, şiir ve oyun etkinlikleriyle desteklendi. Anasınıfı A ve B şubelerinin hazırladığı meyve kostümleri defilesiyle çocuklar keyifli vakit geçirdi. Ayrıca kostümler için velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Tuli‘nin Oyuncağı kitabı veli katılımı ile okundu. Atık malzemeler kullanılarak oyuncaklarımız hazırlandı. Fikirler bizim, uygulamalar minnak ellerin.